CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - Rodina De Bouard
Vinařství: 30 hektarů (v produkci).
Appelace: Montagne Saint-Emilion
Půda: Jílovitá – vápencová
Průměrný věk vinic: 40 let
Odrůdy: Merlot 19 ha 62
Cabernet Franc 7 ha 34
Cabernet Sauvignon 2 ha 59
Produkcí: 35 hektolitrů / ha
Výběr: ruční a třídící stůl Mistral a optický třídící stroj
Konzultant enolog: Hubert de Boüard de Laforest
Vinář: Coralie de Boüard de Laforest
Vinifikace: Předfermentační macerace při 8 - 10 °C
Alkoholová fermentace
Macerace 3 až 5 týdnů
Malolaktická fermentace v sudech
Celková vinifikace na základě parcelního výběru, ruční píchání
Zrání: 10 až 14 měsíců, 30 % nových sudů
Složení: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon